Cáfolták a pletykákat: kisvállalkozások telephelye lesz az új ipari park Karcagon

Megosztás

Magas szinten cáfolták, hogy esetleg környezetszennyező beruházás(ok)nak ad majd helyet az új ipari park Karcagon.

A minap Hubai Imre megyei közgyűlési elnök, Szepesi Tibor polgármester és a körzeti képviselő, Nagyné László Erzsébet tartott tájékoztatót arról, hogy mit is terveznek a Vágóhíd utcai 13 hektáros területre, ami hamarosan ipari parknak ad majd helyet.

Tették ezt azért, mert a városban számos “megtévesztő” és “minden alapot nélkülöző” pletyka kapott lábra, hogy miféle üzemeknek teremtenek lehetőséget az új iparterülettel.

A polgármester azt hangsúlyozta, a cél mindenképpen az, hogy Karcag fejlődő város legyen. Ehhez pedig termelő üzemekre van szükség, amelyekkel munkahelyeket lehet teremteni.

Ilyen lehetőség adódhat a Vágóhíd utcai laposban egy új ipari park létrehozásával. 

Mint elhangzott, a terület kialakításához 517 millió forintot nyertek el, így 800 millió forintból egy új ipari csarnokot, egy szociális irodát és blokkot, portaépület, parkolókat, utakat, közművesítést valósítanak meg. 

A munkaterületet január 31-én adták át.

Hubai Imre kiemelte, a projekt négy évre nyúlik vissza. Már akkor tudták, hogy az M4-es el fogja majd érni Karcagot, ráadásul épül majd egy új elkerülő út is, és a karcagi vállalkozások ezeknek is köszönhetően rohamos fejlődésnek indulnak. 

Az új területen, amelynek kialakításával idén végezni terveznek, 12 vállalkozásnak alakítanak ki helyeket, tavasszal pedig már az első betelepülőt szeretnék itt köszönteni.

Az új ipari park inkubátor jelleggel működik majd, így segítve az ide településben a vállalkozásokat.

Nagyné aláhúzta, az épülő raktárban semmiféle hal- és gumifeldolgozó, illetve krematórium nem lesz. cáfolva ezzel a városban terjedő pletykákat. Ráadásul megvalósul az belvíz- és csapadékvíz-elvezetés is, és létrejön egy rekreárciós park is.

Képünkön: a január 31-i átadáson bejárták a területet Hubai Imréék (középen) és Szepesi Tiborék (jobbra).

Forrás: Karcag TV

Nyitókép: Szepesi Tbor Facebook

Kapcsolódó cikkek